maandag 26 april 2021

Citroen Cheesecake met Ananasbloemen

Maar natuurlijk, (room)kaas is perfect om een Cheesecake mee te bakken.
Ik wil jullie dit recept wat ik vond in Delicious absoluut niet onthouden.
De prachtige Ananasbloemen maken het helemaal af.

Taart voor 10-12 Personen
Bereidingstijd ca. 45 minuten 
Oventijd ca. 1 uur en 20 minuten
Afkoelen ca. 2 uur
Opstijven ca. 4 uur
Ananasbloemen overtijd ca. 3 uur

Begin 1 dag van tevoren met dit recept.

- 200 gram Digestive koekjes
- 75 gram boter, gesmolten en afgekoeld
- Snuf Zout
- 340 gram Stevige Roomkaas (bv MonChou)
- 250 gram Mascarpone
- 200 gram fijne Kristalsuiker + 1 eetlepel voor de topping
- 400 ml Zure Room
- 3 Eieren
- 1 theelepel Vanille-extract
- Rasp van 3 (bio)Citroenen + Sap sap van 2 Citroenen (ca. 80 ml)
- 50 gram Bloem, gezeefd
- Springvorm van 20cm Ø bekleed met bakpapier

Kijk op deliciousmagazine.nl/bakpapier hoe je een vorm met bakpapier bekleed.

- Kleine Ananas, geschild maar niet uitgeboord, in 12 heel dunne schijfjes


Doe de koekjes in de keukenmachine en verkruimel ze. 
Of doe ze in een stevige plastic zak en verkruimel ze met de deegroller. 
Meng de gesmolten boter en een snuf zout erdoor. 
Druk het mengsel tegen de bodem van de vorm en strijk het glad met de bolle kant van een lepel. 
Zet tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180ºC

Klop de Roomkaas met de Mascarpone, de 200 gram Suiker en 200 ml Zure Room in een grote kom glad.
Klop de eieren er één voor één door en voeg dan de Vanille en de Citroenrasp toe.
Houd 2 theelepels Citroensap apart en voeg de rest toe.
Voeg de bloem toe en klop tot een glad mengsel.
Schep de vulling op de kruimelbodem en strijk de bovenkant glad.

Bak de Cheesecake 50-60 minuten in de oven tot de bovenkant en rand gestold zijn en licht beginnen te kleuren, maar de binnenkant nog een beetje wiebelig is.
Neem uit de oven en laat ca. 2 uur in de vorm afkoelen op een rooster.

Verwarm als de Cheesecake is afgekoeld de over voor op 150ºC.
Meng voor de topping de rest van de Zure Room met de één eetlepel Suiker en de achtergehouden 2 theelepels Citroensap en bestrijk de Cheesecake hiermee.
Bak de Cheesecake nog 25 minuten.
Hij is dan nog steeds een beetje wiebelig, maar zal verder opstijven tijdens het afkoelen.
Dek losjes af met plasticfolie en laat minstens 4 uur maar liever een hele nacht opstijven in de koelkast.

Schakel de temperatuur van de over terug naar 100ºC
Dep de plakjes Ananas droog met keukenpapier en leg ze op met bakpapier beklede bakpla(a)t(en).
Bak de plakjes Ananas 2 - 3 uur of tot ze droog aanvoelen.
Neem ze uit de oven en plooi ze direct in bloemvorm, in de holten van een Muffinvorm of in kopjes.
Laat uitharden. Bewaar de bloemen op kamertemperatuur.
Versier de Cheesecake vlak voor serveren met de Ananasbloemen.




512 Kcal p.p / 9 g Eiwit / 35 g Vet / 39 g Koolhydraten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten