maandag 25 april 2016

Délice de Bourgogne

Tegelijk met de Fiery Spice Cheddar kocht ik een stukje Délice de Bourgogne.
Of ook wel kortweg Délice genoemd.
Twee kazen kunnen niet tegengestelder zijn, wat ontzettend mooi.
Een witte korstkaas, je kunt de korst dus gewoon opeten.
Het recept werd bedacht door een beroemde gastronoom in de 18e eeuw, Brillat Savarin.

Fris, romig, fluweelzacht, luchtig en subtiel zijn woorden die bij dit kaasje passen.
De romigheid is te danken aan de crème fraîche die tijdens het maakproces tweemaal aan de wrongel wordt toegevoegd. Een Triple-Crème Kaas dus zoals dat heet.
Zo ontzettend romig, deze kaas heeft een echte "smelt-in-de-mond-textuur".

De korst is geelachtig wit van kleur, met een krijtachtige schil.
De eerste laag is glad en zacht en spierwit van kleur.
Het centrum van de Délice kaas is dikker dan de buitenste laag en is vergelijkbaar met een roomkaas.De iets sterkere smaak van de buitenkant en de subtiele smaak van de binnenkant maakt het eten van deze kaas dus werkelijk een gastronomische ervaring.

Het allerlekkerst met een glas champagne, hmmhmm, een decadente ervaring.



Délice de Bourgogne
Herkomst - Frankrijk / Bourgogne
Gemaakt van Gepasteuriseerde Koemelk
Vetgehalte - 72+
Zachte Witschimmelkorstkaas.
Rijping 3 weken
Lekker met een glas Champagne of een Droge Witte Wijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten