zaterdag 28 november 2015

Tallegio en St.Bernardus

Gisteravond deden Marc en ik mee aan Weert aan tafel.
Een superleuk initiatief  van drie Weertse dames die met deze, en nog andere acties,
geld inzamelen voor Stichting Peramiho.
Deze avond werd gesponsord door diverse (locale) ondernemers waaronder ook, yeah, Kaas & Co.
En dus mocht ik, Maître Fromagère, onze gasten over twee lekkere kaasjes vertellen die we serveerden als tussengerechtjes.

Als eerste Tallegio. Een zacht Italiaans Rood-korst-kaasje. Stro-gele, romige, voluptueuze, verleidelijke, licht zoutige, geurige kaas uit Piemonte. 
Gerijpt in de grotten van Como.
Het plaatsje Tallegio ligt vlakbij Bergamo.
De vorm van de Tallegio kaas is vierkant.
Dat vind ik bijzonder, de meeste kaasjes zijn toch rond.

De korst moet absoluut meegegeten worden, dat is juist onderdeel van de smaakbeleving.



Tallegio
Herkomst - Piemonte (Italië)
Gemaakt van Gepasteuriseerde Koemelk
Vetgehalte -  48+
Zachte kaas
Leeftijd 40 dagen
Wijnadvies - Pinot Grigio


Het tweede kaasje wat we mochten serveren was de volle romige St Bernardus abdijkaas uit West-Vlaanderen.
Met zijn milde nootachtige smaak kun je St Bernardus met recht een kaasje met karakter noemen. Je proeft gewoon het Bourgondische Vlaanderen.



St. Bernardus
Herkomst - West-Vlaanderen (België)
Gemaakt van Gepasteuriseerde Koemelk
Vetgehalte - 50+
Halfharde kaas
Leeftijd vanaf 4 weken
Deze kaas smaakt uiteraard het lekkerst bij een glas tripel of witbier,
maar wij dronken er een krachtige Spaanse Tempranillo bij en dat smaakte zeker ook erg goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten